به گزارش پایگاه خبری راد، دکتر محمد ربیعی، نماینده دانشگاه صنعتی امیرکبیر در کمیته راهبردی با اشاره به امضای تفاهمنامه میان این دانشگاه با اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این تفاهمنامه جهت انجام پروژههای مشترک، ایجاد آزمایشگاه مرجع در خصوص ارزیابی عملکرد و اجرا و نظارت بر کیفیت ابزار پزشکی، تدوین پروتکل، ساخت و تولید تجهیزات تشخیص پزشکی، انتشارات، برگزاری انواع همایشها و کارگاههای مرتبط با استفاده از کلیه امکانات اعم از توانمندیهای علمی، نیروی انسانی، فنی- مهندسی، تجربه و تخصص طرفین منعقد شده است.
وی تهیه نقشه راه جهت ساخت و تهیه سیستمهای تشخیصی، ایجاد دورههای آموزشی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مهندسی سیستمهای تشخیصی، تدوین استانداردها و پروتکلهای مورد نیاز این حوزه، ایجاد یک آزمایشگاه مرجع ملی در زمینه سیستمهای تشخیصی و ایجاد بانک اطلاعاتی از متخصصین این حوزه، تجهیزات، نیازها، تواناییها و در ایجاد یک شبکه متصل برای استفاده تمامی بخشهای درگیر را از جمله اهداف این تفاهمنامه دانست.
ربیعی با اشاره به تعهدات دانشگاه در این تفاهمنامه، خاطرنشان کرد: بر این اساس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه تعیین نمایندگان خود در شورای پژوهشی مرکز تحقیقات، اولویتبندی طرحها و پروژهها با بهرهگیری از ظرفیت اساتید و پژوهشگران مجرب، پیگیری و کنترل پروژههای مصوب از تولید تا صنعتی شدن، ارائه دورههای آموزشی تخصصی و بازآموزی و بروز کردن متخصصین شاغل متعهد شده است.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس این تفاهمنامه اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ملزم به انجام تعهدات در قالب این تفاهمنامه و نظارت بر حسن انجام آنها شده است، یادآور شد: تعیین نمایندگان خود در شورای پژوهشی، انجام امکانسنجی و طراحی پروپوزال پروژهها، طرح و تصویب پروژهها در شورای پژوهشی مرکز تحقیقات زیست مواد، برگزاری جلسات دورهای کمیته راهبردی و پژوهشی به منظور تعریف و تدوین مستمر پروژههای مختلف و ارائه خدمات مشاورهای فنی و نظارت بر حسن اجرای پروژههای تحقیقاتی مصوب شورای پژوهشی از دیگر تعهدات اداره کل تجهیزات پزشکی است.
بر اساس اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نماینده دانشگاه صنعتی امیرکبیر مدت زمان اعتبار تفاهمنامه را 5 سال دانست و ادامه داد: کمیتهای راهبردی متشکل از نمایندگان دو طرف ایجاد میشود که باید بصورت پیوسته ماهیانه جلسه گذاشته و نسبت به اجراسازی تفاهمنامه و تعریف قراردادها و سرفصلهای مشترک اقدام کنند.
استقرار 120 شرکت دانشبنیان در برج فناوری دانشگاه امیرکبیر/ضرورت سرعت بخشیدن به مجوزهای حوزه سلامت
دکتر حسین حسینی تودشکی، معاون فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با اشاره به استقرار 120 شرکت دانشبنیان در برج فناوری این دانشگاه گفت: یکی از چالشهای شرکتهای فعال در حوزه سلامت اخذ مجوزها است که در این زمینه باید زمینهای برای سرعت دادن به اعطای مجوزها ایجاد شود.
وی با اشاره به توان علمی این دانشگاه در حوزههای سلامت، افزود: علاقهمندی بالایی در حوزههای سلامت و ساخت تجهیزات پزشکی در دانشکدههای مهندسی مکانیک، الکترونیک و مهندسی پزشکی این دانشگاه وجود دارد و باید شرایط به نحوی فراهم شود تا از این پتانسیلها به خوبی استفاده شود.
تودشکی با بیان اینکه برخی از این شرکتها در حوزه مهندسی پزشکی فعال هستند، ادامه داد: تولید باندهای زخم و نرمافزارهای مدیریت سلامت تنها بخشی از دستاوردهای این شرکتها است و در صورت توجه به پتانسیلهای موجود قادر به رفع نیازهای حوزه سلامت هستیم.
معاون فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر صدور مجوزها برای تجهیزات پزشکی ساخت داخل را از چالشهای شرکتهای دانش بنیان این حوزه نام برد و یادآور شد: در این راستا لازم است تا با فراهم آوردن زمینههایی، صدور مجوزها را در این حوزه سرعت بیشتری پیدا کند.
آمادگی دانشگاه برای پذیرش اساتید و فارغالتحصیلان فعال در حوزه سلامت
وی از آمادگی این دانشگاه برای پذیرش اساتید و فارغ التحصیلان فعال در حوزه سلامت خبر داد و یادآور شد: ما از اعضای هیات علمی و فارغ التحصیلانی که حرفی در این حوزه داشته باشند استقبال میکنیم؛ ضمن آنکه می توانیم نیروهای انسانی خبره این حوزه را به نهادهای مربوط معرفی کنیم.