به گزارش پایگاه خبری راد، محمدرضا ابراهیم زاده با بیان اینکه امسال 47 هزار تن برنج سفید در شهرستان فومن تولید شده است، گفت: برخی از کشاورزان این شهرستان پس از برداشت برنج اقدام به پرورش راتون و کشت دیگر محصولات کشاورزی کردهاند. کشت دوم و تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری منجر به ارتقاء درآمد کشاورزان میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهکارهای ارتقای درآمد کشاورزان، کاهش ضایعات برنج است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 20 درصد برنج برداشت شده که برای سفید شدن به کارخانه های شالیکوبی میروند تبدیل به ضایعات و برنج نیم دانه میشوند. برنج نیم دانه با قیمت بسیار کمتری از برنج کامل فروخته میشود و اصلا به نفع کشاورز نیست.
مدیر جهاد کشاورزی فومن ادامه داد: برای جلوگیری از کاهش ضایعات برنج کشاورزان ترجیح میدهند که برنج های خود را به کارخانه هایی ببرند که نوسازی شدهاند و دستگاههای مدرن دارند.
وی با بیان این که شهرستان فومن 80 واحد کارخانه شالیکوبی دارد، گفت: تاکنون 15واحد کارخانه شالیکوبی در این شهرستان نوسازی شدهاند و دو کارخانه دیگر نیز امسال تسهیلات گرفتهاند و در حال نوسازی کردن واحدهای شالیکوبی خود هستند. کشاورزان ترجیح میدهند، مشتری کارخانه های شالیکوبی به روز باشند تا برنج سفید با کیفیتتری تحویل بگیرند.
ابراهیم زاده گفت: همکاری بیشتر بانکها موجب خواهد شد که صاحبان واحدهای شالیکوبی بیشتری برای گرفتن تسهیلات اقدام کنند و شاهد رونق اقتصادی کشاورزان و برنجکاران در شهرستان باشیم.