به گزارش پایگاه خبری راد، محققان دانشگاه خوارزمی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری طرحی با عنوان "تاثیر پروپولیس بر کاهش عوارض جانبی دیابت از طریق اثر بر گلایکه شدن هموگلوبین انسانی" را اجرایی کردند.
گلایکهشدن پروتئینها در بیماران دیابتی اصلیترین عامل بروز عوارض ناشی از این بیماری در بیماران است که تاکنون مطالعات مختلف در زمینه داروهای سنتتیک برای پیشگیری و مقابله با پدیده گلایکه شدن پروتئینها انجام شده است، اما این داروها دارای عوارض جانبی فراوانی هستند. به این دلیل هماکنون توجه زیادی به استفاده از مواد طبیعی جهت ساخت دارو برای درمان و جلوگیری از عوارض دیابت معطوف است و اکثر مطالعات امروزی به این سو معطوف شدهاند.
از این رو در این مطالعه اثر "پروپولیس" و "آسپیرین" بر روی میزان گلایکهشدن هموگلوبین انسانی بررسی شد. از آنجاییکه آسپیرین بهعنوان پر مصرفترین دارو در جوامع مختلف مطرح است، اطلاعات جدید در مورد این دارو نیاز است تا بتوان در مورد میزان و چگونگی مصرف این دارو تصمیمات صحیح گرفته شود.
پروپولیس نیز ترکیب رزینی پیچیدهای از ترشحات گیاهان مختلف است که توسط زنبورعسل از جوانه برگها و شکافهای پوست درختان متنوع جمعآوری میشود و با داشتن ویژگیهای زیستی متعدد و خواص درمانی قوی از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده قرار میگرفته و در درمان برخی بیماریها استفاده میشده است.
بر اساس مطالعات انجام شده پروپولیس (برهموم زنبور عسل) از خاصیت ضدالتهابی و ضداکسیدانتی بسیار قوی برخوردار است و میتواند دارای خاصیت ضدگلایکهکنندگی و درنتیجه کاهش دهنده عوارض دیابت باشد.
بر اساس اعلام معاونت علمی، بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیقات پروپولیس به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی فنولی و در نتیجه خاصیت ضداکسیدانتی و ضدالتهابی، کاندیدای مناسبی جهت داروی ضد گلایکه کنندگی و درنتیجه کاهش عوارض جانبی دیابت است.