23:20 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
بازار داغ لباس سقایی کودکان در ماه محرم

1397/06/25 03:25

بازار داغ لباس سقایی کودکان در ماه محرم

پایگاه خبری راد: هر ساله خانواده‌هایی هستند که نذر دارند فرزندانشان را در روز تاسوعا و عاشورا، سقای امام حسین کنند؛ بنابراین خریدو فروش این لباس‌ها مانند سایر لوازم عزاداری در این روزها انجام می‌شود و با توجه به قیمت مناسب آن و اهمیت اجرای نذورات، ‌ امسال نیز به گفته فروشندگان، بازار این لباس‌ها مانند هر سال داغ است.

به گزارش پایگاه خبری راد ، بازار بزرگ تهران در این روزها حال و هوای هر ساله عزاداری محرم را به خود گرفته است. از ابتدای ورود به مسیر سنگ‌فرش‌ها صدای نوحه‌ به گوش می‌رسد. برخی از این صداها از سوی دست فروشانی است که سی‌دی‌های نوحه‌سرایی‌های معروف را می‌فروشند و برخی نیز از سمت ایستگاه‌های صلواتی شنیده می‌شود.

در کنار بازار بزرگ طلا و جواهرات نیز خیمه بزرگی برپا شده که محل برگزاری تعزیه‌خوانی است. با توجه به سابقه تارخی و سنتی، خریداران زیادی وقتی متوجه اجرای تعزیه می‌شوند، سری به داخل خیمه‌ها می‌زنند و معمولا دوربین به دست ترکیب هنر و عزاداری مذهبی را ثبت می‌کنند.

وقتی وارد خیابان ناصر خسرو می‌شویم نسبت به روزهای دیگر جمعیت بیشتری دیده می‌شود و با توجه به اینکه اولین جمعه ماه محرم،  روز برگزاری مراسم «شیرخوارگان حسینی» است و همچنین خانواده‌ها نیت می‌کردند فرزندشان را سقای امام حسین کنند و در روز تاسوعا و عاشورا لباس مخصوص سفید یا سبز رنگ به همراه چفیه و سربند به کودک بپوشانند. تعداد کودکان هم در بازار برای خرید البسه مربوط به این سنت بیشتر به چشم می‌خورد. البته در گذشته، بیشتر، رسم بر پوشاندن یک لباس سفید به همرای یک شال بر کمر کودک و همچنین گذاشتن مشک آبی بر دوش او بود تا تشنگی امام حسین (ع) در آن روز را برای مردم یادآوری کند.

از سال ۱۳۸۲ برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در تهران آغاز شد و در سال‌های بعد به شهرهای دیگر گسترش یافت. در این مراسم که به یاد کودکان شهید شده در روز عاشورا در ایران و کشورهایی همچون هند، ‌ترکیه و سایر کشورهایی که جمعیت مسلمان دارند برگزار می‌شود، کودکان شیرخوار با لباس سقایی به همراه مادرانشان شرکت می‌کنند.

در این میان برای رصد اوضاع بازار این لباس‌ها در روزهایی که به مراسم آن نزدیک می‌شویم سری به بازار بزرگ تهران زدیم. در نگاه اول می‌توان متوجه افزایش ۲۰ درصدی قیمت این لباس‌ها شدبه گفته فروشندگان،  پارسال قیمت لباس سقایی کودکان حدود ۸۰۰۰  تومان بود ولی امسال میانگین قیمت آن حدود ۱۰ هزار تومان است که در یک بسته کامل شامل بلوز، شلوار، چفیه و سربند عرضه می‌شود.

البته این درحالی است که افزایش ۱۰ تا ۵۰ درصدی دیگر  لوازم عزاداری ماه محرم مانند پرچم، ‌خیمه، زنجیر، ‌علم و سایر ادوات باعث شده است بازار آن‌ها برخلاف سال‌های گذشته خلوت باشد. کسبه می‌گویند به علت افزایش قیمت ۲.۵ برابری مواد اولیه تولید، قیمت این محصولات بالا رفته است و از طرف دیگر با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم بازار آن‌ها شور و شلوغی هر سال را ندارد.

این لباس‌ها تنها در دو رنگ سبز یا سفید به فروش می‌رسد و برای کودکان زیر چهار سال تهیه شده است. البته در بعضی مغازه‌ها حتی برای کودکان بزگ‌تر از دو سال نیز این لباس‌ها یافت نمی‌شود و به همین دلیل توصیه فروشندگان به کسانی که به دنبال لباس سقا برای فرزندان بالای چهار سال هستند، این است که از خیاط‌ها بخواهند این لباس‌ها را برایشان بدوزند.

در این باره حبیب طهماسبی نیک - رئیس اتحادیه خیاطان - در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تولیدکنندگان لباس سقایی در خیابان ناصر خسرو ساکن هستند، گفت: تقریبا برای سنین بالاتر از چهار سال، مراجعه کننده نداریم؛ ‌ بناراین برای این سنین تولید نداریم.

وی افزود: تقاضای لباس سقا برای کودکان بالای چهار سال خیلی به ندرت وجود دارد که آن‌ها نیز به خیاطان سفارش می‌دهند.

طهماسبی نیک با بیان اینکه تقاضای این لباس‌ها به نسبت سال قبل تفاوت چندانی نداشته است، اظهار کرد: برای تامین مواد اولیه مشکلی نداشتیم، اما به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه مثل پارچه، و نخ و همچنین قیمت آب و برق که روی تولید تاثیر دارد، ‌ قیمت لباس سقا نسبت به سال گذشته ۱۵ تا ۲۰ درصد بالا رفته است.