13:01 | يكشنبه 4 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
تفاوتی ندارد که کالای خود را با قطار صادر کنیم یا گاری اسبی

1397/06/08 11:55

رییس اتاق ایران:

تفاوتی ندارد که کالای خود را با قطار صادر کنیم یا گاری اسبی

پایگاه خبری راد: رییس اتاق ایران گفت: صرف نظر از امکانات حمل و نقل ریلی، سرعت آن در مقایسه با حمل ونقل دریایی بسیار کمتر است، بنابراین تفاوتی ندارد که کالای خود را با قطار صادر کنیم یا با گاری اسبی.

به گزارش پایگاه خبری راد ،غلامحسین شافعی، امروز در کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی مشهد، اظهار کرد: سالیان سال است که یک دور باطل می‌چرخد به طوری که تاکنون تغییر بنیادی در آن حاصل نمی‌شود. برای همه ما تاسف‌بار است که اگر روزی ازبکستان تصمیم بگیرد که ترانزیت پنبه خود را به کشور ما متوقف کند، ما باید مزرهای خود را ببندیم.

وی ادامه داد: درنهایت از سوی  نگاه ملی تاسف‌بار است که صادرات کشور به تصمیم کشوری دیگر وابسته و تنفس ما به اراده دیگر کشورها وابستگی داشته باشد. حتی اگر کشور تصمیم متفاوت دیگری بگیرد این دور باطل همچنان ادامه خواهد داشت.

رییس اتاق ایران عنوان کرد: اشکال اساسی که در بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور دیده می‌شود این است که برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران کشور جرات تصمیم‌گیری سخت را نداشته، کار امروز را به فردا موکل می‌کنند و همواره به دنبال راه‌حل‌های مسکن‌بار و کوتاه‌مدت هستند.

شافعی با اشاره به جلسه خود با دفتر جهانگیری، معاون رییس جمهور در خصوص محدودیت‌های حمل‌ونقل پس از اعمال تحریم‌ها، تصریح کرد: با اعمال تحریم‌ها بسیاری از شرکت‌های کشتیرانی در حال خروج از کشور هستند که برای حمل و نقل کشور مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. در این جلسه مطرح شد که حمل و نقل ریلی را جایگزین حمل و نقل دریایی کنیم اما این در حالی است که بدون این جایگزینی نیز خود حمل و  نقل ریلی با مشکلاتی رو به ‌رو است.

وی بیان کرد: صرف نظر از امکانات حمل و نقل ریلی، سرعت آن در مقاسیه با حمل ونقل دریایی بسیار کمتر است به طوری که سرعت این نوع حمل و نقل به آسیای مرکزی بین 12 تا 15 ساعت است، بنابراین تفاوتی ندارد که کالای خود را با قطار صادر کنیم یا با گاری اسبی. این مسئله مشکل کشور ما نیست بلکه از سوی کشورهایی است که کالای خود را به آن‌ها صادر می‌کنیم اما در نهایت این مشکل باید برطرف شود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم بسیاری از امکانات را آماده کنیم و از آن‌ها بهره ببریم اما معلوم نیست به چه علتی این اقدامات را انجام ‌می‌دهیم، بنابراین اگر به جای آنکه با این همه هیاهو برای دو هواپیما تمکز خود را بر دو مسئله دیگر قرار می‌دادیم، اکنون وضعیت بهتری داشتیم. این دو مسئله شامل تقویت ناوگان حمل ونقل ریلی و نوسازی و بهسازی حمل‌و نقل جاده‌ای است.

شافعی اضافه کرد: اگر این اقدامات را انجام می‌دادیم به لحاظ صرفه‌جویی در مصرف انرژی و حمل و نقل تغییری در کشور ایجاد می‌شد. در حقیقت با اختیارات استانی نمی‌توان مشکل کشوری را حل کرد. با توجه به شرایط حمل‌ونقل ریلی، استان تحت فشار بسیاری قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: اینکه بخواهیم برای حمل و نقل ریلی، شرکت خصوصی ایجاد کنیم، مشکلات بسیاری وجود دارد اما اینکه اختیارات راه‌آهن در دست دولت باشد، آن را دشوار ساخته است. به عنوان یک پیشنهاد می‌توان جلسه‌ای را در خصوص ایجاد یک هلدینگ حمل‌ونقلی با مشارکت اتاق بازرگانی استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و مازندران برگزار کرد تا با تشکیل این هلدینگ حمل و نقل خصوصی ایجاد شود البته از لحاظ درآمدی نیز باید توجیه اقتصادی معرض باشد.

رییس اتاق ایران ادامه داد: امیدوارم دولت برای چنین مشکلاتی، تصمیم‌گیری جدی داشته باشد. اینکه از واگن‌های امدادی استفاده می‌کنیم، در نهایت چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ اگر روزی این واگن‌ها را در اختیار ما قرار ندهند چه خواهد شد؟

شافعی بیان کرد: به تازگی با این تحولات ارزی یک سری از اقدامات انجام شده است. درحقیقت در برخی از تصمیمات ارزی، سازمان‌های متولی مانند وزارت صنعت، معدن وتجارت و سازمان توسعه تجارت دولت دخالتی نداشته‌اند به طوری که در تصمیم‌گیری‌های اولیه و دومی، نظر بخش خصوصی نیز پرسیده نشد. در مصوبه هیات رئیسان، سازمان توسعه تجارت با ماده 5 آن مشکل داشته و در این ماده دخالتی نداشت که نتیجه این تصمیم‌گیری‌ها را شاهد بودیم.

وی خاطرنشان کرد: ارز دولتی که به برخی از مواد اولیه، ماشین‌آلات و قطعات اختصاص می‌یافت، بر اساس همین تصمیم‌گیری‌ها حذف شد. این مسئله در شورای پول واعتبار مطرح شد که ما قاعدتا چیزی که به عنوان یارانه در اختیار مردم قرار می‌دهیم، افراد با امکانات بیشتر نسبت به کسانی که امکانات کمتر دارند، از این یارانه‌ها بهره می‌برند.

رییس اتاق ایران افزود: به عنوان مثال افراد داراتر در خصوص استفاده از دارو امکانات بیشتری در اختیار دارند. به نظر شما آیا خانواده برخوردار شهری بیشتر از این امکانات استفاده می‌کنند یا خانواده روستایی؟ بنابراین یارانه‌ای که برای کالاها قرار می‌دهیم، ثروتمندان بیشتر از آن استفاده می‌کنند.

شافعی عنوان کرد: با این تفاوت نرخ، دولت پول زیادی را بدست آورده تا از این مابه‌التفاوت ارزی یارانه بدهد و به تولید کمک کند. پیشنهاد ما این است که این بودجه را استانی کنیم تا حق به حق‌دار برسد. بنابراین برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز می‌توان از این روش استفاده کرد.

وی تصریح کرد: بزرگترین اتاق‌های بازرگانی در کشور شامل خراسان رضوی، تبریز، اصفهان و شیراز بوده اما با این حال برخی اتاق بازرگانی ما کمترین دریافتی‌ها را دارند. فولاد مبارک اصفهان هر ساله میزان هزینه‌ای که به اتاق بازرگانی اصفهان می‌پردازد، چهار برابر دریافتی‌های ما است. ما در استان دارای صنایع کوچک و متوسط هستیم. در سایر استان‌هایی که صنایعی مانند فولاد، پتروشیمی و... دارند، دریافتی‌های آن‌ها بیشتر از ما است اما در استان ما بیشتر صنایع، صنایع کوچک و متوسط هستند و اتاق دریافتی کمی دارد.

رییس اتاق ایران ادامه داد: درحقیقت اتاق بازرگانی اجازه فعالیت‌های تولیدی و صنعتی  را نداشته زیرا بر اساس قانون نباید رقیب واحدهای تولیدی وصنعتی استان خود باشد. تنها اجازه فعالیت در حوزه اقدامات خدماتی را داریم. در حقیقت تمام هزینه‌‎هایی که اعضای اتاق می‌پردازند باید صرف خود آن‌ها شود.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: نظام پولی کشور ۴۰ سال است که به هر دلیلی معتاد شده و نمی‌توان یک شبه آن را ترک داد، در حقیقت ترک دادن یک شبه برابر با مرگ آن است.

 محمدحسین روشنک امروز در نشست کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در اتاق بازرگانی مشهد، اظهار کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون کشور ما با مشکلات بسیاری روبه‌رو شده اما در حال حاضر با نوع جدیدی از مشکلات مواجه هستیم که امیدواریم به سلامتی از آن عبور کنیم.

وی در خصوص حضور روحانی در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: آنچه که روز گذشته در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت، به نوع خود حرکت خوبی بود اما نظام پولی کشور ۴۰ سال است که به هر دلیلی معتاد شده و نمی‌توان یک شبه آن را ترک داد.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: یعنی این اصطلاح بدترین اصطلاحی است که می‌توان برای نظام پولی کشور به کار برد؛ در حقیقت ترک دادن یک شبه معتاد برابر با مرگ آن است اما چه کسانی باعث بروز چنین مشکلاتی در کشور شدند؟ چرا رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خود را کنار کشید در حالی که خود او بسیاری از مسائل را به دولت تحمیل کرد؟

روشنک افزود: درست است که تیم اقتصادی دولت تیم موفقی نبوده اما تمام مشکلاتی که در کشور داریم مربوط به تحریم‌های ترامپ نیست بلکه مربوط به خود ما است. در حقیقت درست است که مشکل وجود دارد اما آیا واقعا جایگاه رئیس جمهور جایگاهی است که همه سوالات مربوط به آن باشد؟ آیا تنها رئیس‌جمهور در تمام این مشکلات موثر است؟ در حقیقت همه ما مقصر هستیم.

وی اضافه کرد: آیا حمله به سفارتخانه در نابودی برجام تاثیری نداشت؟ همه ما مقصر هستیم. دخالت‌های ترامپ در مسائل کشور نقش داشته و نقش خواهد داشت اما در داخل تنها رئیس جمهور مقصر است؟ آیا رئیس جمهور تصمیم گرفت که یک معتاد ۴۰ ساله را ترک دهد؟ در تمام دنیا ناهنجاری‌هایی وجود دارد و انواع مختلف فساد در سراسر دنیا دیده می‌شود، این ناهنجاری‌ها همواره در طول تاریخ وجود داشتند.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در خصوص تشکیل اتاق مشترک ایران و تاجیکستان، اظهار کرد: اتاق مشترک ایران و تاجیکستان در حال تشکیل است؛ زمان تشکیل اتاق به تعویق افتاده تا توسط افراد در عضویت مشارکت صورت گیرد. در نهایت شرایط اینگونه باقی نمی‌ماند.

در ادامه، راضیه علیرضایی، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، اظهار کرد: مسایل تعرفه، ارز و پتروشیمی مسائلی است که اخیرا مطرح شده و این در حالیست که  به صورت ۲۴ ساعته برای حل این مسائل کار می‌کنیم.

وی ادامه داد: در حقیقت ما تضاد منافع بین بخش خصوصی داریم؛ در حال حاضر ما به عنوان بدنه دولت در حال تلاش هستیم تا این تضاد منافع در بخش خصوصی را به نقطه‌ای برسانیم که قابل دفاع باشد. 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: استان ما یکی از بهترین تولیدکننده‌های سم در کشور است اما به گفته جهاد کشاورزی، با این دایره تولیدات نمی‌توان پاسخگوی نیاز بخش کشاورزی بود و این در حالی است که ما ادعا داریم که این مقدار از امکانات پاسخگو تمام نیازها است.