11:59 | پنجشنبه 8 آذر 1403
Research Analysis Debriefing Day
آلمان از سوئیفت خواست به سلطه دلار پایان دهد

1397/06/06 13:23

آلمان از سوئیفت خواست به سلطه دلار پایان دهد

پایگاه خبری راد: وزیر امور خارجه آلمان از اتحادیه اروپا خواست خود را از وابستگی به آمریکا رها کند و کانال بین المللی پرداخت خود را توسعه دهد.

به گزارش پایگاه خبری راد به نقل از دویچه وله، هایکو ماس- وزیر امور خارجه آلمان در کنفرانس خبری خود در برلین گفت: کار بر روی ایجاد یک سیستم پرداخت بین المللی مستقل اروپایی از سیستم سوئیفت همین حالا هم آغاز شده است. وی افزود: ما باید خودمختاری اروپا در سیاست های تجاری، اقتصادی و مالی را افزایش دهیم، این کار آسانی نیست اما کار بر روی آن را شروع کرده ایم.

کریستوفر بوویس- استاد حقوق تجارت بین الملل دانشگاه "هول" انگلیس گفت اتفاقی که وزیر خارجه آلمان از آن سخن گفت واقعا در حال افتادن است و کمیسیون اروپا در حال کار بر روی یک سیستم موازی سوئیفت است تا به ایران اجازه دهد روابط مالی خود با ایران را حفظ کند.

در می امسال دونالد ترامپ- رئیس جمهور آمریکا به وعده انتخاباتی خود برای خروج از برجام عمل کرد. اروپا یکی از مقاصد اصلی نفت صادراتی ایران است و اروپا می‌خواهد با تداوم توافق هسته‌ای، خرید نفت از ایران ادامه یابد.  آنگلا مرکل- صدراعظم آلمان از ایده وزیر خارجه دولتش برای ایفای نقش پررنگ تر اروپا در مناسبات جهانی حمایت کرده است اما گفته است در یافتن گزینه جایگزین سوئیفت باید مراقب بود.

بوویس گفت: در حال حاضر ما شاهد تلاقی دو قاره، دو سیستم اقتصادی و سو استفاده آمریکا از قوانین مالی در حوزه سوئیفت با استفاده از روش‌های پرداخت و تسویه هستیم.

بانک‌های بزرگ آلمانی نظیر "بوندس بانک" در آمریکا دارای فعالیت هستند و به بازار آمریکا برای تامین مالی نیاز دارند. تورستن بنر- مدیر اندیشکده " پابلیک پلیسی" گفت: آمریکا به طور حتم به خاطر تلاش اروپایی‌ها برای استقلال مالی به آن‌ها فشار خواهد آورد. توسعه یک سیستم مستقل مالی باعث مصونیت اروپا از تحریم های آمریکا خواهد شد و این منافع آمریکا را تهدید می کند.

هیات مدیره سوئیفت از ۲۵ نماینده بانک‌های بزرگ جهان منجمله ۲ بانک آمریکایی "جی پی مورگان" و " سیتی گروپگ تشکیل شده است، مساله‌ای که احتمالا مانع تحریم سوئیفت توسط دولت ترامپ خواهد شد. بنر گفت: ایجاد یک سیستم مالی مستقل اروپایی در میان مدت اگر نگوییم غیرممکن، دستکم بسیار سخت خواهد بود و اروپا بدین منظور مجبور است به چین اتکا کند.

برچسب ها:

آلمان ،برجام ،سوئیفت