به گزارش پایگاه خبری راد، «علی محمدیمقدم» 9 مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان به مناسبت روز جنگلبان، با اشاره نزدیک بودن روز خبرنگار اظهار کرد: خبرنگار یک جریانساز است و رسالت آن فراتر است که امید است مسئولان متولی امر بتوانند با تدبیری مناسب به دغدغه های این قشر رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه امروز روز ملی جنگلبان است، تصریح کرد: روز ملی جنگلبان از دو سال پیش در کشور نامگذاری شده است اما در دنیا از 16سال قبل بوده است.
محمدیمقدم تصریح کرد: هدف این است که در این روز توسعه و رویکرد حفاظتی جنگل و دفاع از حقوق جنگلبان و معرفی این قشر انجام شود.
وی با اشاره به وجود شهدای جنگل بان در کشور، افزود: در راستای ترویج فرهنگ منابع طبیعی هنرمندان نیز میتوانند نقش موثری داشته باشند و هنر موسیقی بسیار تاثیر گذار است که ساخت کلیپ "رسم نو" با همکاری صدا و سیما توسط یکی از هنرمندان استان در همین راستا انجام گرفته است.
محمدیمقدم اظهار کرد: در دنیا به ازای هر دو هزار هکتار جنگل، یک جنگلبان وجود دارد اما در استان به دلیل محدویت جذب و بازنشستگی جنگلبانان به ازای 20 هزار هکتار یک جنگلبان داریم و تعداد جنگلبانان استان 70 نفر است و در استخدامیها نیز نیروی جنگلبان گرفته نمیشود که از 25 تا 30 گذشته هیچ استخدامی نداشتیم و این مهم نیازمند توجه است.
وی تاکید کرد: خلأ قانونی در دفاع از حقوق جنگلبانان مطرح است و این مسئله به مجلس برده شده که امید است مورد حمایت واقع شود.
محمدیمقدم با اشاره به اینکه امروز به مناسبت روز ملی جنگلبان جشنوارهای در تهران برگزار میشود که در آن از یک جنگلبان استان به عنوان جنگلبان نمونه (رحمتالله طاهری) در کشور و از فرزند یکی از جنگلبان استان ( امیرحسین همتیان) که پدر این فرد جان خود را در هنگام انجام وظیفه از دست داد نیز تقدیر خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خاطرنشان کرد: مسائلی همانند حضور دام در مراتع و طرحهای عمومی و عمرانی و گردشگری مطرح هستند که اگر به درستی مدیریت نشوند میتوانند تبدیل به تهدیدهایی برای جنگل شوند.
وی آتشسوزی، آفات و بیماری و توسعه شهرها و روستاها، قاچاق چوب، زباله، سوخت هیزمی، فرسایش خاک، سیل، نقش قوانین بازدارنده تخریب جنگلها را جز عوامل مهم تخریب جنگل دانست.
محمدیمقدم تاکید کرد: بدون همراهی جنگلنشینان نمیتوان از 307 هزار هکتار جنگل استان حفاظت کرد.
وی بیان کرد: پاسخگویی به موارد مربوط به آب به دستگاه متولی آن مربوط میشود.
محمدیمقدم با بیان اینکه رویکرد منابع طبیعی استان مشارکت مردم در حفظ ، احیا و توسعه منابع طبیعی است، ادامه داد: اکنون در توسعه باغات با مشکل مواجه هستیم و برخی تاز این باغات در حال خشک شدن هستند.
وی کاشت گیاهان دارویی، گونههای با نیاز آبی کم، گونههای جنگلی مثمر همانند انجیر دیم را از اقدامات انجام شده توسط این ادارهکل در راستای مقابله با بیابانزایی برشمرد.
محمدیمقدم با بیان اینکه شش هزار هکتار از جنگلهای بلوط استان دارای خشکیدگی شدند، گفت: اقداماتی که عوامل تخریب را کاهش میدهد همانند ایجاد سطوح آبگیر در پای درختان به منظور ذخیره نزولات آسمانی، کاهش فشار دام به عرصههای جنگلی و جلوگیری از شخم و شیار در زیر اُشکوب جنگل است.
وی در خصوص احداث جاده پنبهکال در منطقه استراتژیک زردکوه، گفت: این اقدام بدون مجوز آغاز شد و ادراهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آن را متوقف کرد و پس بازدید کمیته فنی این ادراهکل اکنون با انجام یک سری اصلاحات در مسیر، اجازه احداث جاده داده شده است.
محمدیمقدم با اشاره به احداث جاده روستای دهدلی در منطقه دیناران شهرستان اردل گفت: این روستا دارای 25 خانوار جمعیت است که در دل جنگل زندگی میکنند و هیچ کس نمیتواند بپذیرد که این افراد بدون امکانات باشند در حالیکه سوخت ندارند و از جنگل این امر را تامین میکنند.
وی اضافه کرد: اگر در این مکان آتشسوزی صورت گیرد راه ارتباطی مناسب وجود ندارد در حالیکه باید حداقل چند موتورسیکلت و غرقبان بتوانند در محل حادثه حاضر شوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: طبق قانون باید امکانات مناطق بالای 25 خانوار تامین شود اما باید بهرهبرداری بهینه با کمترین خسارت با مشارکت مردم از منابع طبیعی صورت گیرد.