به گزارش پایگاه خبری راد، دکتر بهروز جهت در آستانه روز جهانی غذا درباره برخی از مهمترین اقدامات انجام شده در این حوزه طی سالهای اخیر گفت: اداره کل نظارت بر امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در راستای تلاش برای کاهش بیماریهای غیر واگیر در سالهای اخیراقدامات مهمی انجام داده است که پس از برنامهریزی و سیاستگذاریهای کلان و البته با بهرهگیری از پتانسیلهای معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور به ثمر رسانده است.
وی افزود: ارتقاء ایمنی و سلامت فرآوردههای لبنی از جمله برنامههایی که در سازمان غذا و دارو انجام شده که برنامه تشدید نظارت بر فرآوردههای لبنی در راس آن قرار گرفته است.
جنت درباره خمیر مرغ نیز گفت: با پیگریهای موارد عدم انطباق موجود و اطمینان سنجی از گوشتهای جداسازی شده با روش مکانیکی یا همان خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی، برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت فرآوردههای پروتئینی رقم خورد تا خیال مصرف کنندگان تا حد زیادی از سلامت فرآوردههای گوشتی راحت شود.
وی ادامه داد: در برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت فرآوردههای روغن نیز موضوع کاهش اسید های چرب ترانس در روغنهای سرخ کردنی، خانوار، مارگارین سفره، مینارین شیرین شده به ۲ درصد و حذف طعم دهندهها از روغنهای خانوار یا نیمه جامد در دستور کار قرار گرفت تا یکی از چالشهای مبارزه با بیماریهای غیرواگیر در طریق منطقی خود قرار گیرد.
جنت افزود: برنامه ارتقا ایمنی و سلامت برنج هم با طرح شناسنامه دارکردن برنجهای وارداتی و تولید داخل و تدوین دستورالعمل اجرایی نحوه برخورد و فراخوان محصول برنج نامنطبق از سطح عرضه، به پیشرفتهای خوبی رسید. ضمن آنکه در راستای تضمین کیفیت و سلامت بیشتر برنج وارداتی، در آزمونهای کنترل کیفیت، میزان حد مجاز فلزات سنگین ۲۰ درصد کاهش یافته و حد مجاز سرب و آرسنیک به حداکثر ۱۲۰ppb و حد مجاز کادمیوم به حداکثر ۴۸ppb تقلیل یافت و این حدود مجاز مبنای صدور مجوز ورود برنج به کشور شد. جدیت سازمان غذا و دارو درباره برنج به عنوان قوت غالب مردم کشورمان تا آنجا پیش رفت که حتی در روزهای اخیر به منظور بررسی کمی و کیفی برنج تایلندی پروانههای وارداتی این نوع برنج را تا اطلاع ثانوی به تعلیق درآوردیم.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی ادامه داد: غنیسازی مواد غذایی و برنامه ارتقاء سلامت و کاهش مصرف نمک سدیم در فرآوردههای غذایی، طرح ملی نشانگرهای رنگی تغذیهای نیز از جمله اقدامات بسیار مطلوبی بود که اداره کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی با تکیه بر فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، برای بالا بردن سلامت تغذیه مردم با توان بالا به انجام آنها مبادرت ورزید.