به گزارش پایگاه خبری راد، محمد سعید علیزاده در همایش ناشران بورسی که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد با اشاره به اینکه برخی از ناشران گزارشهایشان ضعیف است که در همین راستا انتقاداتی را به وجود آورده است گفت: آنها باید بدانند که طبق ماده ۷ دستورالعمل افشا گزارشهای تفسیری باید در ۴ مقطع ارسال شود. این گزارشها باید طبق استاندارهای بین المللی حسابداری و مبنای بینالمللی داشته باشد.
وی با طرح این سوال که گزارش تفسیری مدیریت چیست گفت: این گزارش شرحی روایت گونه از دید مدیرعامل است. تکرار اقلام صورت های مالی نیست بلکه مکمل آن است. در برگیرنده اطلاعات مالی و غیر مالی است. عملکرد فعلی شرکت را با عملکرد آتی آن پیوند می دهد. باورهای مدیریت شرکت را در قالب جملات آینده نگر بیان میکند.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس تاکید کرد: مهمترین ضعف گزارش تفسیری بحث گزارشهای آتی است. اطلاعاتی که در صورتهای مالی مطرح نمیشود ولی بر تصمیم سرمایه گذاران تاثیر گذار است و ارایه اطلاعات درباره کیفیت و تنوع درآمدها و جزئیات نقدی از موضوعاتی است که باید در گزارش تفسیری لحاظ شود.
وی افزود: عناصر گزارش تفسیری عبارتند از مدیریت ماهیت کسب وکار، اهداف و راهبرد ها، منابع، ریسک ها و روابط، شاخص های عملکرد. استفاده کنندههای اطلاعات مالی باید قادر به دسترسی به اولویت ها باشند گزارش تفسیری باید اهداف مدیریت را بیان کند.
علیزاده تاکید کرد: عدم رعایت سر فصل ها، عدم ارایه اطلاعات تحلیل کافی و عدم ارایه اطلاعات آیندهنگر از جمله ایرادات گزارش تفسیری مدیریت افشا شده است. در راستای رفع این ایرادات ما کارهایی کردیم و فایل هایی را در اختیار ناشران قرار دادیم احتمال زیاد این فایل ها به صورت سیستمی اعمال خواهد شد.
وی تاکید کرد: از آنجایی که اطلاعات با اهمیت به هسته معاملات وصل است و امکان دارد به تداوم سیگنال دهی ادامه دهد ناشران باید در افشای آن دقت لازم را داشته باشند.