16:55 | سه شنبه 29 خرداد 1403
Research Analysis Debriefing Day
تکمیل حلقه مفقوده فولاد مبارکه با راه‌اندازی کارخانه کنسانتره سنگان

1399/10/07 09:30

تکمیل حلقه مفقوده فولاد مبارکه با راه‌اندازی کارخانه کنسانتره سنگان

نماد برتر- تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: تنها حلقه مفقوده فولاد مبارکه بحث تامین کنسانتره بوده که راه‌اندازی کارخانه کنسانتره سنگان این حلقه مفقوده را کامل کرد.

به گزارش پایگاه خبری نماد برتر ، مرتضی بلوکی با انتشار یادداشتی در ایلنا با عنوان "فولاد سنگان، گام مهم فولاد مبارکه برای تحقق کامل شعار از سنگ تا رنگ" اعلام کرد: فولاد مبارکه از همان ابتدای بهره‌برداری با در نظر گرفتن اصل توسعه و ایجاد ارزش بیشتر، شعار و راهبرد از سنگ تا رنگ را سرلوحه کار قرار داد که می‌تواند به الگویی برای سایر صنایع باشد. اهمیت تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش‌ افزوده به حدی است که می‌تواند و باید سرلوحه سایر صنایع قرار بگیرد.


 


وزارت صنعت در سیاست‌گذاری‌ها در حوزه صنایع معدنی نیز بنا را بر این گذاشت که فعالیت‌ها در حوزه صنایع معدنی براساس اولویت آنها با توجه به زنجیره ارزش باشد به نحوی که در بخش ایجاد ارزش‌افزوده بالاتر، شرکت‌های بیشتری مانند فولاد مبارکه داشته باشیم. به واسطه فعالیت‌های صورت گرفته در فولاد مبارکه از تبدیل سنگ‌آهن به ورق‌های رنگی که به نوعی محصول نهایی بشمار می‌رود، زنجیره کاملی وجود دارد. در این شرکت سنگ‌آهن تبدیل به کنسانتره و پس از آن تبدیل به گندله و احیای مستقیم و پس از آن نیز ذوب و نورد گرم و پس از آن نورد سرد و ورق‌های گالوانیزه و قلع‌اندود می‌شود که تمامی این زنجیره در فولاد مبارکه موجود است.


 


تنها حلقه مفقوده فولاد مبارکه در تحقق شعار از سنگ تا رنگ، بحث تامین کنسانتره بوده که راه‌اندازی کارخانه کنسانتره سنگان این حلقه مفقوده را کامل کرد. راه‌اندازی این کارخانه در منطقه مرزی شرقی باعث شده علاوه بر تکمیل این حلقه مفقوده از خام فروشی جلوگیری شود. به‌ طوری‌ که سالانه حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون در این کارخانه کنسانتره سنگ فرآوری خواهد شد. این امر علاوه بر جلوگیری از خام‌فروشی سنگ برای حدود ۳۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد اشتغال کرده است.


 


در این منطقه مرزی به‌غیراز ایجاد اشتغال، امنیت مرزی هم صورت گرفته به‌گونه‌ای که در سال جاری ظرفیت جدیدی برای تولید کنسانتره اضافه خواهد شد و بطورقطع در سال اول کارخانه ۵ میلیون تنی کنسانتره با ظرفیت کامل کار نخواهد کرد اما ظرفیت اسمی موجود به‌تدریج کامل خواهد شد. کارخانه کنسانتره فولاد سنگان به‌گونه‌ای طراحی‌ شده که با توجه به کم آب بودن منطقه حدود ۸۰ درصد آب به چرخه تولید باز خواهد گشت. از آنجا‌ که اقلیم منطقه سنگان، خشک است این میزان بازگشت عدد بزرگی است.


 


این در حالی است که ظرفیت اسمی تولید دو خط یک و دو کارخانه کنسانتره فولاد سنگان هر کدام ۲.۵ میلیون تن است. همچنین یک کارخانه ۵ میلیون تنی گندله‌سازی هم در فولاد سنگان وجود دارد که در آن کنسانتره تبدیل به گندله و برای فولاد مبارکه ارسال می‌شود و نقش بسزایی در تامین پایدار بخشی از مواد اولیه ایفا می‌کند.


 


فولاد مبارکه با ایجاد طرح‌های توسعه مناسب از جمله در منطقه سنگان در نقطه صفر مرزی در استان خراسان و کامل‌سازی زنجیره تامین و ارزش به نمادی از عمل به اقتصاد مقاومتی و تحکیم تولید حتی در شرایط سخت تحریم‌های اقتصادی باشد. بی‌تردید این اقدامات انقلابی و مبتنی بر دستورالعمل‌های اقتصاد مقاومتی باید مورد حمایت و پشتیبانی بیشتر دولت و مجلس قرار بگیرد.